Politistii aresteaza in plina strada fara explicatii

……Eu,  (nu îmi voi spune numele), în seara de 20.11.2009 în jurul orei 22:30-22:45 aşteptam rutiera 160 la staţia ce desparte străzile Liviu DELEANU/Nicolaie COSTIN, aşteptînd rutiera am observat cum un autoturism al poliţiei 902 (nr. de imatriculare MAI 1240) s-a oprit în spatele unei maşini (taxi) ce staţiona, din maşina de poliţie s-au coborît doi poliţişti ce îi spuneau şoferului ce s-a dat jos din taxi să vină cu ei spre maşina de poliţie, de la început nu înţelegeam ce se întîmplă, auziam numai că şoferul taxiului îi întreba pe cei doi poliţişti ce a încălcat….?, cînd am văzut că acest şofer de taxi tot mai tare se revolta m-am apropieat mai aproape de ei şi atunci am auzit cum şoferul taxiului le explica celor doi poliţişti că s-a întors regulamentar nu a încălcat nici o regulă de circulaţie…., un poliţist îi spunea şoferului de taxi să prezinte buletinul, şoferul întrebînd pentru ce să prezinte buletinul dacă el nu a încălcat nici o regulă de circulaţie…., unul din poliţişti i-a zis şoferului de taxi că el a vazut cum taxiul sa întors neregulamentar (în mijlocul drumului)…, pînă la urmă şoferul taxiului a prezentat buletinul…, după vreo 5 minute de ţipete între şofer şi poliţişti, acelaşi poliţist care i-a zis mai devreme şoferului de taxi că a încalcat regulile de circulaţie îi zice şoferului de taxi: „noi suntem 902 avem dreptul să verificăm actele de identitate (ce-i drept pînă a zis cuvintul iedentitate sa bîlbîit cred ca de 3 ori), da cine v-a zis că aţi încălacat ceva, nu v-a zis nimeni”, atunci am intervenit eu, şi îi zic poliţistului: „eu am auzit cum i-aţi zis că a încălcat regulile de circulaţie” la care poliţistul căruia m-am adresat îmi zice: „scoate mîinile din buzunar”, eu i-am răspuns că nu le scot, după care un poliţist ce era mai aproape de mine îmi zice „ce ţipi ? cine eşti tu? care este treaba ta? amuş ne lămurim şi cu tine, vrei să mergi la sector?” eu îl întreb pe poliţist „pentru ce să merg la sector?„, poliţistul îmi zice: „o să vezi…, dute unde ai treabă” cînd am văzut că poliţiştii se comportă în aşa fel m-am dat la o parte căci nu eram singur (eram cu o dominşoară şi nu doream să o las singură pe stradă iar eu să fiu la sectorul de poliţie), cît stăteam deoparte am scos telefonul şi am fotografiat maşina poliţiei, după aceea maşina (taxi), după care m-am gîndit să îl întreb cum se numeşte pe poliţistul ce m-a ameninţat că mă duce la sector, cînd l-am întrebat el mi-a raspuns „da tu cine eşti…?”, eu îi raspund, „eu o să vă zic cum mă numesc dar vam întrebat eu cum vă numiţi”, la care poliţistul: „eu sunt la serviciu, tu cine eşti?”, atunci m-am prezentat eu, după care s-a prezentat şi domnul poliţist.
Şi de aici se începe cel mai înteresant, poliţistul mă mai întreabă o dată „da tu cine eşti, ce treabă ai tu aici? ai vri-un ducument?” şi îmi zice să îl prezint, adăugînd „amuş ne lămurim şi cu tine”, i-am prezentat buletinul, al doilea poliţist a început să scrie datele mele din buletin într-un caiet, poliţistul care sa prezentat îmi zice „tu ce n-ai ce face? amuş o să mergi la sector cu noi” eu îl întreb cu ce ocazie? el îmi zice „o să-ţi găsim noi ceva, să verificăm poate ai băut…, o să ne ducem şi la (ceva cu narcologia a zis nu mai reţin cum exact s-a exprimat) o să găsim şi martori dacă este nevoie, eu am dreptul să te reţin pentru 24 de ore pentru verificare”, la care intervine şi colegul său şi î-mi zice „scoate telefonul şi şterge fotografiile ce le-ai facut” eu întrebîndul de ce?, poliţistul îmi zice „tu ştii că tu ai încălcat articolul (mi-a zis vreo două articole) ştii de aceste articole?”, eu îi zic nu, nu ştiu, la care poliţistul îmi zice „tu ai încurcat colaboratorilor de poliţie fotografiind, eu nu ţi-am dat voie să mă fotografiezi pentru asta se dă 14 sutci”, celălat poliţist îmi zice „hai la sector şi din nefericire pentru tine mîine nu este judecată aşa că ai să mai stai la noi„ poliţistul îmi mai spune „a, tu eşti cu filamtu, băieţi cu variante…, amuş o să mergi la sector o să vedem poate ai fost şi la 7 aprilie….., de la început nu aveam de gînd să şterg fotografile dar văzînd că insistă să merg cu ei la sector şi îmi mai spuneau ca o să ne cătăim toată noaptea că ei au timp…, am scos telefonul şi am şters o fotografie din cele fotografiate, la care un alt poiţist îmi zice la ureche „zii şi prietenii tale să şteargă ce a filmat….”, celălalt poliţist îmi zice „dacă vrei putem să ne fotografiem cu prietena ta….(rînjînd)”
Apoi unul dintre poliţişti sa apropiat şi de prietena mea şi ea cerut actele de identitate, la care prietena mea ea zis ca nu le are la ea, poliţistul ea zis că o să meargă la sector fiindcă nu are actele de identitate…., s-a apropiat şi poliţistul ce mi-a zis să şterg fotografiile din telefon şi îi zice colegului său „hai să ne fotografiem cu fata”

PS: Eu aş vrea să ştiu, cu ce eu i-am încurcat pe colaboratotii de poliţie?
Cu ce drept ei doreau să mă ia la sectorul de poliţie?

Dacă în cazul acesta colaboratorii de poliţiei au dreptate, păi atunci nouă cetăţenilor de rînd nu ne rămîne nimic de făcut de cît ori să alegem să stăm închişi în casă ori dacă ne asumăm riscul să iesim pe stradă atunci trebuie să stam cu ochii închişi si să nu vedem şi să nu spunem nimic, că altfel rişti să fii arestrat în plină stradă.

19 răspunsuri

  1. Și ce ai demonstrat tu prin asta? Ia băi frate și postează pozele, divulgă numele celor doi polițiști. Așa să scrii texte fără substanță o poate face oricine. Dacă ai curaj postează pozele și numele polițiștilor. Altfel, degeaba scrii.

    • pozele care mau pus sa le sterg???
      a ramas doar ce a fost filmat dar se vede numai masina politiei….
      nr. de imatriculare e/e deajuns p/t organele de ordine pentru ca sa verifice….

  2. Ok, publica imaginile video. Doar indivizii ti s-au prezentat. Mergi cu o plangere de intimidare din partea organelor de forță.

    • Plingerea ieri am depuso, astept raspuns.
      In privinata ce este filmat, din pacate se vede cum am mai spus numai masina si nr. de imatriculare a masinei, e/e filmat de departe si nu se aude nimic, am incercat sa incarc video pe blog dar wordpress-ul nu permite formatul, o sa mai incerc sa vad ce o sa se primeasca….

  3. Pune pe youtube, apoi transferi materialul și pe blog.

  4. nu poti sa-i provoci pe politai si apoi sa intrebi de ce vreau sa te ia la sectie… ei isi faceau posibil „datoria” omul a intervenit si poftim, trebuie sa raspunda pentru asta… chestia asta cu agatarea si bataia joc de politai si filmatul asta e preluata de la fratii brega, ar trebui sa se puna punct cu asta. nu e normal un politist sa fie filmat la datorie…

    • cu ce eu eam provocat?
      eu am filmat dupa ce politistul ma amenintat ca o sa ma ea la sector (fara nici un motiv), nu sa intimplat ca mai intii sai filmez si pe urma sa se inceapa tot acest circ, si de filmat iam filmat de aceea ca daca voi depune plingere (ca am tot dreptul sa fac lucru acesta) sa fie cel putin mai usor de identificat, si in plus am vrut sa stiu cine anume ma amnintat ca ma ea la sector adica sa se prezinte….

      Si spunemi terog Dragos de ce nu se poate de filmat cineva indiferent cine este acea persoana fiind chiar si politist daca iti pare ceva suspect (asta chiar daca eu as fi filmat inainte ca sa discut cu domnii politisti).

  5. zise Galbur, după ce a mai comis, poate, o provocarea ca cea cu tricolorul ars ori ameninţarea că sfarmă botul oricui are altă opinie decît a lui
    s-o creadă el şi alţi semidocţi că filmatul de organe e ilegală sau provocatoare, dar Constituţia spune că accesul la informaţie este garantat, mai ales la cea de interes public, în spaţiul public
    cred că băiatul şi prietena au procedat foarte bine că au manifestat interes pentru abuzul poliţienesc la adresa taximetristului (curiozitatea voastră şi curajul de afi alături de o persoană documentată de poliţie, fie şi un infractor sau criminal trebuie încurajată ca să devină normă), de asemenea sunt de lăudat că au scos aparatul se filmeze-forografie scena, mai ales dacă alţi martori nu se găseau dintre cetăţenii trecători
    cred că miliţienii au abuzat şi depăşit atribuţiile cu şicana, ameninţarea şi obligarea de a distruge înregistrările
    dacă nu mai fotografiezi nimic pe acel aparat, orice înregistrare poate fi recuperată, audio, video, foto, numere formate sau recepţionate, regula de aur fiind să nu mai folosiţi aparatul de pe care s-a şters ceva, mergeţi repede la specialist!
    în rest, felicităpri pentru că aţi scris plîngere, acum să vedem ce vor face Catan şi PG

    • multumesc pentru sustinere….
      in privinta la ce am fotografiat (eu am scos telefonul ca sa fotografiez masina de politie si taxi , ca daca ma hotarasc sa scriu plingere sa pot dovedi ca anume acesti politisti au fost si nu altii….)

  6. Da,ceea ce se intimpla chiar lasa mult de gindit,insa cu parere de rau nu mai este o noutate,Gindulmeu,bravo p-u curaj,si daca ar exista mai multi ca tine,carora nu le este indiferent ce se intimpla in tara,poate am putea schimba ceva,dar f.multi au fost atacati asa ca tine si asta se intimpa din cauza ca noi nu cerem sa ne fie respectate drepturile,iar ei abuzeaza de statutul lor

    • multumesc in primul rind pentru intelegere si in al doilea rind pentru sustinere, de ce spun pentru intelegere…..? fiindca nu mam gindit ca o sa fie persoane sa zica ca „eata singur tiai facuto, iai filmat si amu te jelui”
      eu nu am facut nimic ilegal si nimic incorect….

  7. Din cele relatate, cu siguranţă că n-ai făcut nimic ilegal!
    Cred că i-ai enervat când le-ai spus că ai auzit discuţia cu taximetristul. De ce n-am avea dreptul să-i fotografiem? Erau în exerciţiul funcţiunii, pe banii contribuabililor, nu în spaţiu privat. Ce glume deplasate şi-au permis, neruşinaţii!

  8. ALEX COZE si DRAGOS GALBUR sunteti niste mucosi si niste muisti voi habar nu aveti de realitatea vietii….voi sunteti niste bazarnici care doar sa urle si sa isi dea aere bashinoase din cap puteti in rest sunteti niste muraturi, niste legume si copaci. Mai inchideti pliscurile si dativa seama ca sunteti gretosi COZER mai fa niste scoala utila si skimbati PAMPERSUL

  9. Cica „ai provocat politistii”…prin cuvintul provocat se poate de inteles multe lucruri, Galbur…
    Pe mine poate sa ma provoace doar numele tau….un ciine poate fi provocat doar cu prezenta ta….etc…
    Nu incurca ziua cu noaptea….
    Exista legi, bun simt, respectul polistului fata de civili, caci pentru acestia exista, si din banii acestora sunt platiti….Exista libertatea de expresie etc…
    Faptul ca lupul si-a schimbat blana, nu a influentat si asupra naravului, asta e concluzia asupra noului-vechiului guvern si intregii conduceri…

  10. pentru tot dusmanii mei – sa mi-o sugeti !

    • Dragos, cu asa o replica…., nu am cuvinte….,

      cine ti-a zis ca ti-e dusman…? oamenii isi spun parerile…, ca aceste pareri sunt diferite de a le tale…, nu inseamna ca trebuie sa-i injuri….

      asa tip de gindire este ceva tipic comunismului (daca nu esti cu noi, atunci esti impotriva noastra)

  11. Dragos acum inteleg ces cu comentariile tale,procedezi exact ca comunistii,cund nu mai ai nimic de spus incepi sa ataci cu maturi,dar exista si alte modalitati de exprimare,exista scoala unde se dau lectii pu cei ca tine,si teas sfatui sa incerci caci cu siguranta citeva lectii tiar fi de mare folos

Lasă un comentariu